Alle informatie op een rijtje.

Waar staat Rijschool Freedom voor?

Rijschool Freedom staat synoniem voor vrijheid, zodra je je rijbewijs op zak hebt, heb je vrijheid! Met veel geduld wordt serieus toegewerkt naar het examen, maar er is altijd ruimte voor een persoonlijk gesprek en gezelligheid.

Waar worden er rijlessen gegeven?

Rijschool Freedom geeft rijlessen in: Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Heerjansdam, Papendrecht, Alblasserdam, Nieuw Lekkerland, Oud Alblas, Wijngaarden, Kinderdijk, Streefkerk, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam.

Wanneer wordt er les gegeven?

De rijschool is 6 dagen per week actief van 09:00 uur t/m 19:00 uur, dat zijn de dagen maandag tot en met zaterdag, zondag zijn we vrij in verband met zondagsrust; handig als je alleen ‘s avonds of in het weekend tijd hebt. Daarnaast is Rijschool Freedom ook nog zeer voordelig, zie tarieven en pakketten. Wij bieden namelijk rijlessen aan van € 50,- per les, veel voordeliger dan de meeste rijscholen, zonder verlies aan kwaliteit, als u een pakket afneemt bent u nog voordeliger uit, namelijk € 45,00 per les. Verder geeft Rijsschool Freedom al les aan leerlingen vanaf  de leeftijd van 16,5 jaar. Hoe dit kan leest u hier: 2toDrive , hier wordt uiteengezet wat deze regeling inhoudt.

Wat houdt het lesplan in?

Er wordt gewerkt met een instructiekaart, daarop wordt precies bijgehouden welke rijvaardigheden je al onder de knie hebt en welke gebieden nog extra aandacht vragen. De rijinstructeur houdt deze bij, maar daarnaast ontvang  je ook een instructiewijzer. Deze maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze inzichtelijk te maken, welke onderdelen je al beheerst en wanneer de volgende rijles is.

In wat voor auto wordt er les gegeven?

De rijlessen, maar ook het rijexamen, worden gegeven in onze Volkswagen Polo, die van alle moderne gemakken is voorzien. Uit onderzoek is gebleken dat dit type auto, het meest geschikte voertuig is om te leren autorijden, omdat hij klein, snel en zeer wendbaar is. Je zult daarom merken dat je snel controle hebt over de auto, wat ook de kans vergroot dat het rijexamen met goed gevolg wordt afgenomen.

Automaat

Ook wordt er les gegeven in een Volkswagen Polo automaat, dus zonder versnellingsbak! Deze lessen worden op dinsdagochtend, woensdag gehele dag,  donderdagochtend, vrijdagochtend en zaterdag gehele dag gegeven.

Specialisme

Onze instructeurs hebben een speciale opleiding gevolgd zodat zij bepaalde doelgroep beter kunnen begeleiden. Dit geldt voor mensen met autisme (autistisch spectrum), ADHD, ADD en faalangst. Dus ook voor die mensen is Rijschool Freedom de juiste rijschool.

Hoe zit het met het theorie-examen?

De beste voorbereiding op het theorie-examen is het volgen van een theorieopleiding. Met een goede theorieopleiding slaag je sneller voor je theorie-examen. Hierdoor word je ook een veilige verkeersdeelnemer, je weet immers wat de verkeerstekens inhouden en wat de verkeersregels zijn. Onze rijschool werkt met het theoriecentrum gevestigd in Dordrecht en Rotterdam. Het theoriecentrum wordt klassikaal verzorgd.

Alleen wanneer je geslaagd bent voor je theorie-examen is het pas mogelijk om het praktijk examen aan te vragen. Rijschool Freedom adviseert om zo snel mogelijk hiermee te starten. Je theoriecertificaat is 18 maanden geldig.

Wat houdt een tussentijdse toets (proefexamen) in?

Een tussentijdse toets wordt door ons verzorgt wanneer een leerling twee derde van zijn/haar rijopleiding heeft gevolgd. Dit proefexamen wordt afgenomen door een bij het CBR aangesloten examinator. De examinator zal dan een echt examen ‘nabootsen’. Na het proefexamen krijg je van de CBR examinator precies te horen wat je plus en minpunten zijn, zodat je jezelf beter kunt voorbereiden op het feitelijke CBR examen. Uit statistisch onderzoek is gebleken dat leerlingen die een proefexamen hebben afgenomen, hun slagingskansen met 21% verhogen. Omdat Rijschool Freedom zich focust op het optimaal voorbereiden van haar leerlingen voor het grootste struikelblok, het CBR examen, is het slagingspercentage bij ons zeer hoog.

Hoe gaat de praktijk in zijn werk?

Voor het praktijkgedeelte van onze rijopleiding zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt kiezen voor losse lessen, maar ook voor een pakket. Wij verzorgen ook diverse spoedopleidingen, van 1 week tot 6 weken.

Bij onze rijopleiding maken we gebruik van een persoonlijk lesplan. Een goed lesplan staat garant voor een didactisch verantwoorde rijopleiding. Tijdens de 1e fase van de rijopleiding zal de aandacht bij de voertuigcontrole liggen. Tijdens de 2e fase ligt er extra aandacht bij de verkeersdeelneming. De rijlessen worden dan ook logisch opgebouwd van makkelijk naar moeilijk. De rijlessen zijn bij ons altijd in dezelfde auto met een vaste instructeur. Roken in de lesauto is overigens wettelijk niet toegestaan.

Een rijles duurt bij ons 50 min. We raden aan om in blokken van 2 rijlessen (100 min) te lessen. Zo is er meer tijd om alles tijdens de les te behandelen en pak je de lesstof beter en sneller op.

Wat te doen bij faalangst?

Heeft u last van faalangst of andere fobieën die het behalen van het rijbewijs in de weg staan? Dit is voor ons geen enkel probleem. Wij zijn gediplomeerde instructeurs die precies weten hoe hiermee om te gaan. Daarnaast kunnen wij een speciaal examen voor personen met faalangst aanvragen bij het CBR. Wilt u over dit onderwerp meer informatie, neem dan contact met ons op.

Hoe vraag ik het praktijkexamen aan?

Rijschool Freedom kan voor jou een praktijkexamen aanvragen bij het CBR. Hiervoor moet je ons eerst machtigen. Zie https://www.cbr.nl/nl.htm voor meer informatie over deze handeling. Het rijschoolnummer van Rijschool Freedom is 9364K8.

Wat zijn de kosten?

De eerste (proef)les is altijd gratis mits een pakket wordt afgenomen. Zo kan je kennis maken met de rijinstructeur en samen beoordelen welk pakket eventueel het beste bij je past. De rijlessen kosten slechts € 45,00 per les indien een pakket wordt afgenomen. Pakketten kunnen in termijnen betaald worden. Bekijk onze tarieven voor meer informatie over de beschikbare pakketten.

Voorwaarden

Leerlingen die een pakket (dat is dus inclusief examen) hebben gekocht, blijven dit bedrag verschuldigd, ook als ze stoppen met lessen. Voorgaande geldt ook als er in termijnen wordt betaald. Als de leerling blijft lessen heeft die het recht om het tegoed op te maken. Leerlingen die een examen annuleren of willen wijzigen, worden er bemiddelingskosten in rekening gebracht, deze kosten staan vermeld op de leskaart.

BTW nummer van Rijschool Freedom: NL001619049B69